Sikkerhetsside

Press image

Hva gjør be2 aktivt for sikkerheten din?

1. KI-analyse

Allerede fra registreringsprosessen bruker vi kunstig intelligens til å avdekke uredelige medlemmer. Vår KI er en algoritme som bruker maskinlæring til å finne og rapportere mistenkelige aktiviteter (som phishing*, seksuell utpressing, scamming* osv.).

2. E-postsikkerhet

Alle medlemmer må bekrefte e-postadressen sin for å kunne bruke datingplattformen vår. Uten dette vil ikke tilkoblingen bli bekreftet og de vil ikke vises i noen andre medlemslister.

3. Verifisering og manuell testing

Vi legger stor vekt på en manuell verifisering av profiler og bilder av våre velutdannede operatører. Dette skjer gjennom tilfeldige godkjenningsprøver og rapporterte profiler. Hvis disse profilene finnes å være mistenkelige, vil de blokkeres og undersøkes videre eller slettes.

4. SSL-kryptering

Serverne våre er SSL-kryptert for din sikkerhet. Se alltid etter SSL-sertifikatet i adressefeltet øverst til venstre.

5. Aktiv deltakelse av medlemmet

Merket du noe? Er det noe som ikke føles riktig? Viser en profil avvik som vår KI og manuelle sjekk ikke har oppdaget? Da ber vi deg rapportere profilen til oss så snart som mulig!

Som medlem har du mulighet til å rapportere andre medlemmer hvis du mistenker svindel som phishing*, scamming* eller seksuell utpressing. Aktivitet som ikke overholder våre vilkår og betingelser, som skal leses og godkjennes av hvert medlem, kan og skal rapporteres.

Rapportering av et annet medlem er veldig enkelt. Klikk «Rapportér medlem» rett under profilbildet for å starte rapporteringsprosessen. Rapporter er anonyme og behandles konfidensielt. Det rapporterte medlemmet vil aldri vite at du har rapportert dem.

Skulle det skje at du må anmelde en sak til politiet, vil vi støtte deg og politiets henvendelser etter beste evne.


Dette kan du aktivt gjøre for å garantere sikkerheten din på be2

1. Ikke bytt plattformer

For å sikkert kommunisere med matcher og partnerforslag, hold deg på be2. Ikke bytt fra be2 til tredjepartsnettsteder eller Chat-apper som private e-poster, Skype, WhatsApp osv.
Bruk disse plattformene kun hvis du har fullstendig tillit til den andre personen. Det er bedre å bli på be2, ettersom dette gjør det mulig å forbli sporbar og redusere risikoen for svindel, scamming*, seksuell utpressing eller phishing*.

2. Ikke oppgi noen personopplysninger

Opplysningene dine er trygge hos oss. Enten det er kallenavnet, telefonnummeret eller e-postadressen din: alle disse opplysningene er verdifulle og du bør behandle dem med stor forsiktighet. Aldri videreformidle denne informasjonen til fremmede eller nye bekjentskaper.
Hvis du, til tross for advarselen, bestemmer deg for å videreformidle din personlige informasjon, så er det på eget ansvar. be2 er ikke ansvarlig hvis du videreformidler din personlige informasjon.

3. Kontroller regelmessig at du bruker riktig be2-nettsted

Sørg alltid for at riktig be2lenke med SSL-sertifikat vises i adresselinjen øverst til venstre i nettleseren. Klikk aldri på lenker som blir sendt til deg i chat. Hvis et medlem insisterer på å få opplysningene dine eller ønsker at du skal bevege deg utenfor plattformen, anse dette som et rødt flagg og vær ekstra forsiktig. Vi kan ikke kontrollere hva som skjer utenfor plattformen vår.

4. Slik oppdager du svindlere, seksuell utpressing og phishing umiddelbart

Å forsvare seg mot alle disse teknikkene er ikke enkelt, men det er noen røde flagg du kan være oppmerksom på.

Phishing*

Det første trinnet er å fiske etter adresser. Dette skjer som regel med lenker som ikke kan dekrypteres på forhånd og er blitt forkortet med lenkeforkortende tjenester. I et slikt tilfelle bør du alltid sjekke hele URL-en, og aldri klikke på ukjente lenker.

Scamming*

En scam, dvs. svindel, tar normalt sikte på pengene dine. Dette kan skje på ulike måter. Svindlere utgir seg ofte ut for å være drømmeprinsen eller den vakre prinsessen, for å få offeret til å falle for dem. Den første fasen er overdreven romanse. Det varer som regel i noen uker. De har som mål å få tak i personlige opplysninger som telefonnummer og lignende. Denne fasen etterfølges som regel av et innledende pengekrav, ofte et lite beløp, på grunn av en tapt lommebok eller et nødstilfelle. Etter at det første kravet om penger er oppfylt, blir større og større beløp etterspurt fra offeret. Det følger alltid et løfte om at pengene vil bli returnert. Dessverre er ikke dette tilfellet. Svindleren forsvinner bare med offerets penger.

Seksuell utpressing – utpressing med bilder og videoer

Ved seksuell utpressing blir offeret utpresset. I fase 1 bygges tilliten. Denne tilliten kan brukes til å få tak i nakenbilder, onanibilder, nakenbilder av seksuell karakter, nakenvideoer eller sex-videoer av offeret. Dette materialet brukes senere som pressmiddel for å presse offeret for penger. Send aldri slike filer til fremmede. Vær alltid forsiktig.


Sikkerhet på nett med be2

Vi gjør kontinuerlig alt vi kan for å stoppe svindlere fra å registrere seg på be2. Siden cyberkriminelle har ubegrensede IP-adresser (påloggingsadresser) og e-postadresser, kan selv ikke en sikker portal som be2 hindre alle pålogginger. Dessverre er vi ikke alene om dette. Svindel finnes på alle datingplattformer, andre datingsider og nettbaserte tjenester.

Sikkerhet er alltid vår høyeste prioritet. Vi sørger for å alltid ha den mest oppdaterte teknologien for å takle de nye utfordringene den nettbaserte verden står overfor hver dag. Vi er forpliktet til å bekjempe nettsvindel på datingsiden vår, og gjør dette sammen med medlemmene våre.Vår anmodning til deg: Vær forsiktig, ikke oppgi noen personopplysninger. Gjennomfør bare chatter og samtaler på plattformen vår.

Takk.

Ditt be2 sikkerhetsteam.

Note: we do not provide our service to customers with Luxembourg residence. If you are a Luxembourg resident you're not allowed to register for the service.